
Kipróbáltunk egy másik boltban vásárolt, coopos kenyérport a kenyérsütőgépben. Ebből a sorozatból is sokféle volt a polcon, bár inkább furcsábbak, olivás meg hasonlók, egy ruchbrot-ot vettünk. Arányosan drágább is, a csomag csak 500 grammos, ebből egy darab kenyeret lehet sütni. A korábbiakból kettő is kijött. Végül is ehető lett, de nem olyan jó, ráadásul beleragadt a formába is, sokáig tartott kicincálni. Még mindig a carrefouros vollkorn a nyerő.
A ruchbrot egyébként jellegzetes, svájci kenyérfajta, sötétebb, kicsit savanyított kenyér. A ruch (rau, grob) azt jelenti, hogy nyers, durva, és a liszt őrlésére utal. A ruchmehl, vagyis a durvaliszt az alapja, ami búzából van, de tartalmazza a búzaszemek külső héját is, ezért több benne az ásványi anyag, vitamin, és a tápértéke is magasabb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.