Hétvégén rántott sajtot ettünk. Ez errefelé nem szokás, sőt, a szlovák eredetű ismerősünket jóhogynem vasvillával kergették ki a sajtszaküzletből, amikor előállt a dologgal. Sajtot sütni, azt meg hogy? Olajban?! A szent sajtot? És közben úgy néztek rá, mint egy leprás ufóra. Végül edamiból lett, nem is könnyű alkalmasat találni. A svájciak írtóznak az olajban sütéstől, itt semmi sem deep fried, az barbárság. Egy étteremben megmutatták, hogy hol csinálják a rántotthúst, egy kis sütőlapon, és az olajsütés említésére megsértődtek. Úgyhogy a húst csak grillezik, panírral is, ezért nem is sül át, gyakran még rózsaszín a bele. Szerencsére elég csak a határt átlépni, és ehetünk jó schnitzelt, olcsóbban. Rendes svájci még a sültkrumplit is kerüli. Az olaj bűnös és egészségtelen. Ettől függetlenül persze, mind cigiznek, akár a vacsoránál is, az nem büdös nekik, meg a rohadt fondüjük. Láttam is a minap egy fehér villamost, fondue-tram, benne gőzölgött a büdös sajt, be se lehetett látni..
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.